1. Konferencija RAZLIČITA LICA DRAVET SINDROMA

 mjesto i vrijeme održavanja: SPLIT, 7 – 9.11. 2019.

Prva konferencija o Dravet sindromu
RAZLIČITA LICA DRAVET SINDROMA

Dravet sindrom ne predstavlja samo jedan od epileptičkih sindroma, već u sebi uključuje niz dodatnih, pridruženih poremećaja koji se ne odražavaju samo simptomima središnjeg živčanog sustava. Učestali su psihijatrijski i psihosocijalni poremećaji uz poremećaje ponašanja i spavanja, kao i poremećaje hodanja i abnormalnosti srčanog ritma.
Velik broj dječjih i adultnih neurologa kao i liječnici i stručnjaci drugih specijalnosti (ortopedi, psihijatri, radni terapeuti, logopedi itd.) uključeni su u skrb pacijenata s Dravet sindromom. Cilj cjelokupne skrbi za oboljele od Dravet sindroma je optimalan pristup u liječenju, poboljšavajući kvalitetu života pacijenata i njihovih obitelji. Stoga je potrebna aktivna suradnja kao i izmjena i znanja i iskustva svih stručnjaka, što je osnovna nakana ovog skupa. Stoga, glavni je cilj konferencije razotkriti “Različita lica Dravet sindroma’’. Ovaj skup obuhvaća, osim plenarnih sjednica i okruglih stolova, nekoliko glavnih tema kao sto su genetički spektar Dravet sindroma, terapija i liječenje, komunikacija između stručnjaka i roditelja te najnovija izvješća kliničkih istraživanja.
Nadamo se da ćemo omogućiti svim sudionicima priliku okupljanja i rasprave o novim saznanjima o Dravet sindromu, jačajući mrežu s kolegama istraživačima, kliničarima, ostalima stručnjacima te roditeljima koji su temelj u skrbi osoba s Dravet sindromom.
Split je grad bogate kulturne povijesti s toplom i opuštajućom atmosferom. Radujemo se Vašem dolasku na ovaj skup!

U ime znanstvenog odbora,
Prof. dr. sc. Igor Prpić, dr. med