1. globalni kongres medicinske robotike ROBOMED

U Rovinju, ove jeseni, od 21.-25. rujna 2021. (intro policy event 21.9., te stručni dio 22.-25.9.) održati će se 1. globalni kongres medicinske robotike ROBOMED – 3 Event Rovinj summit s tri događaja koji objedinjuje  

  • 24. konferenciju Međunarodnog društva za funkcionalnu električnu stimulaciju (International Functional Electrical Stimulation Society – IFESS)
  • XI konferencija o vanjskoj kontroli ljudskih ekstremiteta (External Control of Human Extremities – ECHE).
  • Ljetnu školu Summer school of Wearable robotics for rehabilitation (Nosiva robotika za rehabilitaciju). 

Sva ova tri događanja biti će promatrana kroz široki spektar neurologije, pedijatrijske rehabilitacije, neuroznanosti, invazivne i neinvazivne medicinske robotike, fizike, inženjerstva i neurorehabilitacije.

Konferencije će obuhvatit teme od inovacija u nosivoj robotskoj tehnologiji i funkcionalnoj električnoj stimulaciji, računalno poduprijetu neurorehabilitaciju, sučelja mozak-računalo (Brain-Computer Interface) te sučelja mozak-stroj (Brain-Machine Interface), te rješenja za potrebe osoba s invaliditetom počevši od pedijatrijske dobi pa do gerijatrijske, ali i primjenu u sprječavanju gubitka funkcija i poboljšanja života (asistiran fitness).

24. konferenciju Međunarodnog društva za funkcionalnu električnu stimulaciju (International Functional Electrical Stimulation Society – IFESS)

Godišnje konferencije IFESS-a organiziraju se radi promicanja svijesti, znanja i razumijevanja tehnologija elektrostimulacije i njihove upotrebe. IFESS povezuje istraživanje, primjenu i zdravstvenu zaštitu kako bi se poboljšala kvaliteta života kroz zagovaranje, obrazovanje i olakšavanje profesionalne suradnje. 

Sastanci IFESS-a tradicionalno uključuju predavanja, usmene prezentacije i prezentacije s posterima u sljedećim područjima: FES za gornje i donje udove, stimulacija leđne moždine, disanje-kašalj i upravljanje dišnim putovima, stimulacija denerviranih mišića, bol, urologija, kondicija i kardiovaskularni sustav sustav, implantabilni sustavi, tehnologije, klinički rezultati korištenja FES-a, kvaliteta života s FES-om, neurorehabilitacija, hibridni sustavi (FES i roboti) te BCI i FES.

NAGRADE i PUBLIKACIJE:

  • Vodovnik award – Najbolji studentski radovi: Na IFESS-ovom sastanku 2000. godine u Aalborgu u Danskoj, Izvršni odbor IFESS-a pokrenuo je Natječaj studentskih radova Vodovnik u čast pokojnog dr. Lojzea Vodovnika, koji se sastoji od tri nagrade koje će se dodijeliti najboljoj trojici radovi koje su studenti predali i prezentirali na IFESS konferencijama. Nagrade će se dodijeliti tijekom godišnje konferencije IFESS. 
  • Bohdan V. Olijnyk Research Participant Award – Društvo za liječenje ozljeda leđne moždine (Sjeverna Alberta) (SCITCS) osnovalo je s IFESS-om nagradu za sudionike istraživanja Bohdan V. Olijnyk kako bi se prepoznalo partnerstvo između istraživača i sudionika volontera potrebnih za premještanje istraživanja iz laboratorijske zajednice. Nagrada će se dodijeliti tijekom godišnje IFESS konferencije. 

Sažetci svih prihvaćenih i predstavljenih radova bit će objavljeni u časopisu Artificial organs. Najbolji radovi će biti objavljeni u časopisu Artificial organs: autori odabranih radova bit će pozvani da predaju revidiranu / proširenu verziju prezentacije na konferenciji koja će biti objavljena u Artificial organs (Wiley online library – Impact Factor: 3.094). Slovenska akademija znanosti i umjetnosti, Ljubljana, Slovenija objavit će posebnu knjigu s odabranim radovima s događaja.

XXIV godišnja konferencija odvijat će se paralelno s ljetnom školom: Robotika za rehabilitaciju (https://3eventrovinj.com/summer-school/) i XI sastanak o vanjskoj kontroli ljudskih ekstremiteta (https://3eventrovinj.com/xi-eche/). Sadržaj druge dvije aktivnosti nadopunjuje IFESS događaj, stoga će sudionici imati koristi tijekom cijela četiri dana dugog događaja. 

  1. XI konferencija o vanjskoj kontroli ljudskih ekstremiteta (External Control of Human Extremities – ECHE).

U povodu sastanka će biti objavljen kompletan opus od 10 Zbornika za konferencija ECHE I-X održanih u periodu od 1963 do 1990. godine u organizaciji Društva za elektroniku, telekomunikacije, automatiku i nuklearnu tehniku (ETAN). 

  1. Ljetna škola Summer School of Wearable robotics for rehabilitation (Nosiva robotika za rehabilitaciju). 

ROBOMED nudi:

  1. Neponovljiva predavanja svjetskih poznatih predavača koji dolaze sa:

University of Lyon, France; University of Toronto, Canada; Houston College of Medicine, USA; Foundation for Movement Recovery, Norway; University of Ljubljana, Slovenia; Politecnico di Torino, Italy; Medical University of Vienna, Austria; Aalborg University, Denmark; Delft University of Technology, Netherland; University of Bern, Switzerland, Univerzitet u Beogradu, Srbija, Srpske akademije nauka i umetnosti i Slovenske akademije znanosti i umetnosti, Ljubljana, Slovenija, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta u Puli i mnogo drugih.  

  1. Aktivne rasprave i praktične primjere koji će promijeniti vaše paradigme o medicinskoj robotici i njezinoj budućnosti
  2. Nezamjenjivi networking

Pratite nas na 3eventrovinj.com i doznajte sve novosti i akcije koje smo pripremili za vas.

Glavni organizatoriDoc. dr. sc. Marinko Rade     |     Akademik prof. dr. sc. Dejan Popović

U ime Glavnog organizatora,
Tatjana Mrzljak 
tatjana@filidatravel.hr
098 982 8478