Home / Komisija nacionalnih savjetnika (Committee of national advisers-CNA) Europskog društva za dječju neurologiju

Komisija nacionalnih savjetnika (Committee of national advisers-CNA) Europskog društva za dječju neurologiju

Komisija nacionalnih savjetnika (Committee of national advisers-CNA) Europskog društva za dječju neurologiju: ustrojstvo
CNA predstavlja stav nacionalnih društava i udruženja, svako nacionalno društvo ima 1 predstavnika. 2 predstavnika CNA su članovi  Upravnog odbora (EPNS Board ). Cilj  CNA je kontrola kvalitete edukacije. Programi edukacije iz dječje neurologije  pojedinih zemalja će biti evaluirani od strane CNA. Savjetodavni odbor za edukaciju iz CNA : L.Palm,S. Jozwiak, J. Ferreira, R. Kalamanchy. Evaluacija će se provoditi  na zahtjev nacionalnih društava.

Savjetodavni odbor za edukaciju nezavisno je tijelo koje daje savjete nacionalnim društvima: čine ga 4 člana iz komisije za edukaciju i tečajeve društva(E&T), 4 člana iz CNA, 1 iz EACD i 1 iz UEMS za neurologe. CNA je povezana s European Academy of childhood disability (EACD) zatim s Committee of European Specialists in Paediatrics – CESP te European Board of Neurology te Union of European Medical Specialists. Od svog osnutka zadatak CNA je usklađivanje programa subspecijalizacije dječje neurologije Europskog društva za dječju neurologiju (EPNS) s  programima subspecijalizacija u Europskim zemljama.

Program subspecijalizacije dječje neurologije u Hrvatskoj koji je predložilo Hrvatsko društvo za dječju neurologiju  rezultat je usklađivanja postojećeg programa s programom Europskog društva za dječju neurologiju (link program subspecijalizacije).
2005. godine program subspecijalizacije iz dječje neurologije usklađen je s programom edukacije EPNS.
2006. prihvaćen je prijedlog programa subspecijalizacije iz dječje neurologije od strane Ministarstva zdravstva.
Od 2007. provodi se usklađivanje i procjena programa na nivou Medicinskih fakulteta, Ministarstava zdravstva i Pedijatrijskih društava.

Prof.dr.sc.Nina Barišić
predstavnica Hrvatskog društva za dječju neurologiju u Komisiji nacionalnih savjetnika Europskog društva za dječju neurologiju